fbpx
TrouwTesla
Bezig met laden..
Menu

Wat een plaatje !

Bekijk de elektrische supercar van de toekomst van alle kanten. Mooie plaatjes van de Tesla Model X. Dankzij de glasscoating krijgt deze "all white" Tesla Model X een mooie glimmende glasachtige uitstraling.

CORONAVIRUS VRIJ?

12 maart 2020

Nu de WHO (World Health Organization) de corona uitbraak heeft bestempeld met de titel pandemie en Brabant maatregelen treft tegen de verdere verspreiding was daar opeens de vraag of het nog wel verantwoord is om bruidspaar en chauffeur samen in onze TrouwTesla Model X te laten instappen…
De verspreiding van het virus stijgt namelijk snel. De teller staat nu wereldwijd op 125.664 bevestigde meldingen (waarvan 66.993 inmiddels weer virusvrij is) en helaas zijn er 4.610 doden te betreuren. Klik hier voor de actuele cijfers.

Het Virusvrije Vervoer?

Boekingen voor trouwvervoer afzeggen hebben we nog nooit gedaan en dat willen we eigenlijk ook niet, maar we willen ook onderdeel zijn van de oplossing tot indammen en niet veroorzaker zijn van verdere verspreiding. Nu is onze TrouwTesla Model X voorzien een luchtfiltratie systeem met een extreem groot HEPA filter (geïnspireerd op filters die in operatiekamers worden gebruikt) die, volgens Tesla “in staat is om de buitenlucht te ontdoen van pollen, bacteriën en andere vervuiling voordat ze de cabine binnenkomen. Daarnaast wordt de lucht in de TrouwTesla Model X systematisch gereinigd in de Bioweapon Defense Mode zodat er binnen geen enkel spoor overblijft van deze kleine deeltjes” Nogal een statement. Maar in dit artikel schrijft Tesla zelfs “We wilden er zeker van zijn dat het in staat is fijnstof, gasvormige verontreinigingen, bacteriën, virussen, pollen en schimmels uit de lucht te halen”.

De Bubbel Doorpikken?

Tesla medewerkers plaatsten een Tesla Model X in een grote bubbel die in extreme mate vervuild was (een hoeveelheid van 1,000 µg/m3 aan PM2.5 vs. de EPA’s “goede” luchtkwaliteit index limiet van 12 µg/m^3). Met de vleugeldeuren gesloten had het HEPA systeem in minder dan 2 minuten de lucht in de auto volledig gereinigd, waarna de medewerkers hun gasmasker af konden doen en gereinigde frisse lucht konden inademen terwijl de auto nog in de bubbel van vervuiling zat. Best bijzonder.

HEPA filter test Tesla

Happy met HEPA

Op onderzoek met boerenverstand. Het filter in onze TrouwTesla Model X’en is een HEPA filter, wat staat voor “High Efficiency Particulate Air”. Dergelijke filters moeten 99,97% van kleine deeltjes met een diameter van 0.3 micrometers (micron) in omvang kunnen verwijderen. Voor de beeldvorming, een stofdeeltje kun je nog net zien in een zonnestraal, en die is ongeveer 25 micrometers. Toen we de auto gingen ophalen bij Tesla in Tilburg moesten er erg om lachen, een knop met “Bioweapon Defense Mode” een scheetkussen knop, Netflix button, spelletjes menu, Karaoke App … beetje onzin, gekke vent die baas van Tesla. Of toch niet?

Elen Musk Model X HEPA

Intensive Care op Wielen

Al onze chauffeurs bieden gastvrije en “intensieve verzorging” aan onze bruidsparen op hun trouwdag, maar we wisten even niet of het verantwoord was om door te rijden, en er staan nogal wat boekingen. Dus zijn we verder op onderzoek gegaan. Uit publicaties van het alom gerespecteerde the New England Journal of Medicine kun je opmaken dat de deeltjes van het coronavirus kleiner zijn, dus zelfs als leek met wat research zou je kunnen vaststellen dat het HEPA filter in de Tesla Model X niet in staat is om de lucht in de Tesla Model X echt virusvrij te maken. Maar toen we de vraag voorlegde aan aan o.a. Intensive Care personeel, bleek het wat genuanceerder te liggen. Er zijn zelfs artsen die op de intensive care units werken met mobiele HEPA filters (PAPR) die vertrouwen er ook op en zijn zo te zien zijn de kappen die ze dragen ook niet luchtdicht.

HEPA op IC

Maar bescherming tegen COVID-19?

Het HEPA filter in de Tesla Model X is beduidend beter dan dat van andere autofabrikanten en het helpt zeker weten in de vermindering van het besmettingsrisico, geeft ook een geraadpleegde expert uit de farmaceutische industrie aan die al 30 jaar ervaring heeft met cleanrooms en steriliteitseisen, maar 100% bescherming kunnen wij helaas niet bieden aan onze bruidsparen. Maar het bewijs dat Tesla als eerste met een Bioweapon Defense Mode voldoet aan een groeiende vraag voor “gezonde” auto’s blijkt wel nu de Chinese autogigant Geely (die overigens in 2010 Volvo kocht) na de uitbraak van het coronavirus 55 miljoen dollar vrij maakt om de eerste echte virus en luchtreinigende auto te ontwikkelen.

Maar voor nu kunnen we met een gerust hart zeggen dat we dankzij onze TrouwTesla Model X met Bioweapon Defense Mode, extra antibacteriële reiniging voor het eerste instapmoment (en daar waar mogelijk onopvallend tussen de programmaonderdelen van de dag door) plus enkele FPP3 klasse mondkapjes met de hoogste filtercapaciteit er zoveel mogelijk aan doen om bruidspaar en chauffeur te vervoeren met een zo laag mogelijk besmettingsrisico. Dus vooralsnog op naar Brabant, Gelderland en Zuid-Holland dit weekend. Gewoon weer bruidsparen blij maken. Of de persconferentie van de overheid vandaag moet met andere adviezen komen.

Opmerking

TrouwTesla is een nevenactiviteit die wij met veel plezier uitvoeren tegen kostprijs. Dankzij onze bruidsparen kunnen wij in een Tesla Model X rijden. Vat dit artikel dan ook s.v.p niet verkeerd op. Dit artikel is geenszins bedoeld als een commerciële uiting, maar puur om onze huidige en toekomstige bruidsparen en volgers van onze social media kanalen te informeren. Wij kennen mensen in de getroffen gebieden die er slecht aan toe zijn, en medisch specialisten die dagelijks ongekend hard werken en voor enorm dilemma’s staan. Diep respect voor hen. Beterschap aan alle die getroffen zijn.