fbpx
TrouwTesla
Bezig met laden..
Menu

Wat een plaatje !

Bekijk de elektrische supercar van de toekomst van alle kanten. Mooie plaatjes van de Tesla Model X. Dankzij de glasscoating krijgt deze "all white" Tesla Model X een mooie glimmende glasachtige uitstraling.

ELEKTRISCHE TROUWAUTO’S SCHOON GENOEG VAN

5 mei 2020
onderzoek elektrische trouwauto's vs brandstof trouwauto's

Er komt (eindelijk) een einde aan de discussie of volledig elektrische trouwauto’s nu wel of niet schoner zijn. Volgens onafhankelijk internationaal onderzoek is het nu echt duidelijk, elektrische trouwauto’s leiden simpelweg tot een lagere CO2-uitstoot in vergelijking tot een brandstof auto. Ja, zelfs ook als de productie (inclusief grondstofwinning) van de accu’s wordt meegerekend.

milieu vriendelijk alternatief

Nu de lucht flink schoner is geworden door alle coronamaatregelen, wordt het nog duidelijker welke bijdrage uitstootvrij vervoer levert aan het tegengaan van klimaatverandering. TrouwTesla ziet gelukkig meer mensen een bewuste keuze maken voor het milieu vriendelijk alternatief, elektrische trouwauto’s, ten opzichte van de benzine slurpende trouwauto’s. Want waarom zou je niet een kleine bijdrage leveren voor onze toekomstige generaties?

VOOR DE PESSIMISTEN REALISTEN

Terug naar de discussie. De chauffeurs van onze elektrische trouwauto’s worden vaak door ze aangesproken, de “realisten”. Negen van de tien keer wijzen ze op de vervuilende wijze waarop accu’s worden geproduceerd, worden oude onderzoeken aangehaald en vragen ze tot slot waar wij onze stroom betrekken. Zelfs in het slechtste scenario waarbij de accu in China zou zijn geproduceerd en er geladen wordt in Polen, een land waar het leeuwendeel van de stroom nog wordt opgewerkt in kolencentrales, valt de CO2 uitstoot van volledig elektrische auto’s 29% lager uit dan die van een diesel of benzine auto. Maar goed realisten zijn dan ook vaak pessimisten die nog niet weten dat ze pessimist zijn hoorde ik een van onze inspirators laatst zeggen.

verschil elektrische trouwauto's en brandstof auto's - worst case scenario -

VOOR DE OPTIMISTEN

Voor de positivo’s onder u het zonnigste plaatje. Dat is Zweden, een land waar het aandeel groene stroom het grootste is. Hier zien de onderzoekers zelfs een percentage van 79 procent lagere uitstoot. De batterij technologie gaat ook snel. In 2 jaar tijd zijn de batterijen voor elektrische auto’s op vele fronten 2-3 keer beter geworden. En dan te bedenken dat er volgens veel experts nog volop mogelijkheden zijn om de CO2 uitstoot in de productieprocessen nog verder terug te dringen. TrouwTesla gaat er dan ook vanuit dat de accu van onze elektrische trouwauto’s straks na recycling nog gebruikt kan worden voor andere doeleinden.

verschil elektrische trouwauto's en brandstof auto's - best case scenario -

TURBULENTE TIJDEN vs MOOIE TOEKOMST

TrouwTesla heeft de sprong in het diepe gewaagd vanuit de overtuiging dat de aankomende transformatie onafwendbaar is. Investeren in 100% elektrische trouwauto’s in de huidige turbulente tijden is voor een kleine speler die een plekje in de trouwbranche probeert te bemachtigen niet eenvoudig, maar volgens ons wacht er een mooie toekomst. Een toekomst waarbij we weddingplanners en bruidsparen kunnen assisteren, iets kunnen betekenen voor mensen die de liefde vieren en zo tegelijkertijd een kleine bijdrage kunnen leveren aan de broodnodige verduurzaming.